İşitme Cihazı Nedir ?

İşitme cihazı nedir; size duymanız gereken sesleri kulağınıza zarar vermeden iletmeye yarayan cihazdır. Kendinize şu soruları sorabilirsiniz; işitme kaybım var, kulağım çınlıyor, işitme cihazı nereden alınır, en ucuz işitme cihazı hangisi, en kaliteli işitme cihazı hangisi, en dayanıklı işitme cihazı hangisi, en iyi işitme cihazı hangisi, işitme cihazı pili nereden alınır, işitme cihazı pili ne kadar dayanır, işitme cihazı fiyat, işitme cihazı fiyatı, işitme cihazı fiyatları, işitme cihazı pili fiyat, işitme cihazı pili fiyatı, işitme cihazı pili fiyatları, işitme cihazı markaları nelerdir, gibi soruların cevapları burada!

İşitme cihazı, işitme kaybı olan ve sesleri ayırt edemeyen bireyler için geliştirilen bir bilgisayar sistemidir. Bu cihazlar, sesi uygun miktarda yükseltir ve beynin sesleri ayırt edip söylenilenleri anlamasına yardımcı olur. Yeni teknolojiler sayesinde güncel cihaz modelleri gürültülü ortamlarda da ayırt etme özelliğine sahiptir. Genel olarak 3 bölümden oluşur: mikrofon, yükseltici ve hoparlör.

İşitme cihazlarının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Her bireyin işitme kaybı farklı olacağından kullanılması gereken cihaz da farklıdır. Örneğin; kulak arkası, kulak içi, dip kanal içi vb. Ayrıca cihazın kulağa iyi oturması gerektiğinden kişinin kulağına özel kalıp üretilir ve bu kalıplar kulağın şeklini aldığı için başka bir kişide kullanılamaz. İşitme cihazlarının öncelikli hedefi ayırt etme becerisini korumaktır. Çünkü sesler ayırt edilemiyorsa sesi yükseltmenin bir anlamı kalmaz. Ayrıca düşünülenin aksine işitme cihazları ile kulak, tembel değil daha çalışkan bir hale gelir.

Eğer böyle bir şikayetiniz var ise öncelikle bir kulak burun boğaz doktoruna veya işitme uzmanına gitmeniz gerekmektedir. Doktorların veya uzmanların yönergeleri doğrultusunda gerekli olan testler yapılır ve sonuçlara göre bir işitme cihazı merkezine gitmeniz önerilir. Bu merkezlerde uygun olan işitme cihazı seçilir ve kulağınıza göre kalıp çıkartılır. Son olarak deneme sürecine alınır. Başarılı olursa ve kullanıcı ses kalitesini beğenirse cihaz tamamen kullanılmaya başlanır. İşitme cihazının yanında düzenli olarak işitme cihazı pili alınması gerekir. Cihazı nemden korumak içinse nem alıcı kutu veya nem alma tableti alınması tavsiye edilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak temizlik ve bakım seti de alınabilir.

En kaliteli işitme cihazı, en ucuz işitme cihazı, en iyi işitme cihazı, en dayanıklı işitme cihazı, ucuz işitme cihazları, işitme cihazları Bursa, işitme cihazı pili Bursa, Kartanesi İşitme Cihazları, Siemens işitme cihazı, Sonic işitme cihazı, Helix işitme cihazı, Unitron işitme cihazı, Audio Service işitme cihazı, Resound işitme cihazı, Widex işitme cihazı, Beltone işitme cihazı, İnterton işitme cihazı, Anaton işitme cihazı, Astone işitme cihazı, Earnet işitme cihazı, Phonak işitme cihazı, Oticon işitme cihazı, Bernafon işitme cihazı, Maico işitme cihazı, Rexton işitme cihazı, Starkey işitme cihazı, en ucuz işitme cihazı pili, en kaliteli işitme cihazı pili, en iyi işitme cihazı pili, en dayanıklı işitme cihazı pili, ucuz işitme cihazı pilleri, Beltone işitme cihazları, Meders işitme cihazları, işitme cihazı pilleri ne kadar dayanır, Hear Plus İşitme Cihazı Aksesuarları, nem alıcı kutu, nem alma tableti, işitme cihazı temizlik seti, işitme cihazı bakım seti, işitme cihazı temizlik ürünleri, işitme cihazı kutusu, cihaz kutusu, kulak cihazı, kulak cihazı pili çeşitleri. Değişik markaların işitme cihazı tamiri, işitme cihazı bakımı, işitme cihazı temizliği hizmeti verilmektedir.

İşitme kaybı yaygındır

Dünya’da 500 milyondan fazla insan çeşitli derecelerde işitme kaybı yaşamaktadır. Siz ya da çevrenizde bu durumda olan insanlar olabilir. İşitme cihazı sayesinde işitmenize tekrar kavuşabilir ve alıştığınız yaşamı sürdürmenize işitme cihazları olumlu bir şekilde yardımcı olabilirler.

Kuşların Sesi

Gündelik sesler bazen hayatın en anlamlı sesleri olabilir. Mırıldayan kedinizin sesini artık duyamıyor musunuz? Ya da soğuk kış sabahında ayağınızın altındaki karın kart kurt sesini… Ya bahçenizdeki şarkı söyleyen kuşların sesini…

Eğer böyleyse, bunu değiştirmek için bir şansınız var…
Yavaş Yavaş Kaybedilenler

İşitme kayıpları genellikle kademe kademe seviye seviye kayıplar olarak kendini gösterir. Bu sebepledir ki gündelik seslerdeki kayıplarınızı eksikliklerinizi yavaş yavaş kademeler şeklinde kaybedersiniz. Bu da sonuçta hayatınızdaki önemli sesleri farkına varmadan kaybetmenize yol açar, en sevdiklerinizin seslerini bile…

İlk başlarda işitme kaybınızın çok ciddi olmadığını düşünürsünüz… Fakat kaybınız ne kadar hafif başlamış olsada, bu problemin çözümü için adacağınız küçük bir adımla hayatınızdaki anlamları kaybetmemiş olacaksınız…
İşitme Kaybının Türleri ve Sebepleri

İşitme kaybının bir çok türü olmasına rağmen  genelde 2 kategori yaygındır.

Sensonöral işitme kayıpları

Bu en çok görülen işitme kaybıdır. Bu tür işitme kaybının oluşma sebebi kulakta beyine sesleri iletmekle görevli ince kıl hücrelerin zarar görmesidir.

Bu hücrelerin bozulma sebepleri

  • Yüksek sesli seslere maruz kalma
  • Genetik sebepler
  • İç kulakta viral enfeksiyonlar
  • Bazı medikal tedavi yöntemleri (kemoterapi ya da radyasyon)
  • Baş travmaları
  • Yaş faktör

Yukarıdaki sebeplerle birlikte sonuçlar kendini aynı şekilde gösterir. Gürültülü ortamlarda konuşmaları ayırdetmek zorlaşır, yüksek notalı sesleri ayırdetmek ya da farketmek imkansızlaşır (kuş sesleri gibi) insanların konuşması sanki homurdanma mırıldanma gibi gelmeye başlar ve konuşulanların tekrarı istenmeye başlanır.

Sensonöral işitme kaybı kalıcıdır ve tıbbi bir tedavisi yoktur. Fakat işitme cihazı herzaman bu durumu gidermeye yardımcı olur.

İletim Tipi İşitme Kayıpları

Bu kayıp şekli, iç kulağa sesin erişmesini engelleyen bir blokaj söz konusu olduğunda gerçekleşir.

  • Yoğun kulak kiri
  • Orta kulakta sıvı
  • Orta kulakta beklenmedik kemik büyümesi
  • Orta kulak enfeksiyonları
  • Kulak zarındaki küçük delikler

Bu tip işitme kayıpları genellikle kalıcı olmamakla birlikte, tıbben ya da cerrahi yöntemlerle düzeltilebilmektedir.

İşitme kaybı ne demektir?

İşitme kaybınız, normal bir işitme eşiğine göre desibel (dB) olarak ölçülmektedir. Bu ölçekle işitme kaybınız olup olmadığı, var ise seviyesi rakamsal olarak ifade edilebilmektedir.

İşitme ölçümünüz (Odyogram) odyolog/odyometristiniz işitmenizi ölçüp sonuçlarını odyogram kartında gösterecektir.
İşitme Kaybı Seviyeleri

Aşağıdaki  skalada işitme kaybının seviyeleri belirtilmiştir.

Normal işitme (<25dB HL)

Hafif (26-40dB HL)
Kısık sesli konuşmaları, fısıldamaları duymakta zorlanılır. Gürültülü ortamlarda konuşmayı ayırdetmek zorlaşır.

Orta (41-55 dB HL)
Yakındaki konuşmaları bile duymakta sorun yaşanır. Gürültüsüz ortamlarda bile normal konuşmalar ayırt edilemez.

Orta ? Şiddetli (56-70 dB HL)
Günlük tüm konuşmaları duymakta ve anlamakta zorluk yaşanır. Telefon zillerini duymak zorlaşır.

Şiddetli (71-90 dB HL)
Ancak ve ancak çok yüksek konuşmalar ile, uyarı sireni ya da kapı çarpması duyulur.

Derin (90+ dB HL)
Motor gürültüsü ya da iş makine ve aletlerinin gürültüsü duyulamaz.
İşitme kaybının seviyesi işitme cihazı seçiminde önemli faktörlerden birisidir. Her işitme cihazı modeli ve formu her türlü işitme kaybına uygun değildir.

Odyogram
Odyogram işitmenizin çizim ile gösterilmesidir. İşitme kaybınızın ölçümü sırasında Odyoloğunuz/Odiometristiniz bu karta çizimi yapacaktır.

Aşağıdaki kart normal bir işitmenin karta dökülmüş halidir.
Bu ise yaşa bağlı olarak işitme kaybı yaşayan bir kullanıcının odyogramıdır.

İşitme kaybının giderilmesi

İşitme cihazı takılması ile tekrardan aile ve arkadaşlarınızla birlikte olmaktan keyif alacaksınız. İşyerinde daha kendine güven kazanıp, film, müzik ve TV programlarından haz alabileceksiniz. İşitme cihazınız size tekrar beş duyunuzun birlikte yaşamasını sağlayacaktır.
Beklemek İçin Sebep Yok

Zor kararları bekletmek insanın doğasında hep yaşayan bir durumdur. Fakat işitme kayıbı ile başa çıkmak kolayca gerçekleştirelebilen bir uygulamadır. İşitmeden yoksun geçirilen her gün beyninizin belirgin sesleri farkında olmasını zorlaştırmakta, sesleri unutmaya başlamasına yol açacaktır.

İşitme cihazı sesleri beyninizin tercüme etme yeteneğinin gerilemesine engel olacaktır.

Modern İşitme Cihazları Gizlidir

Günümüzün Interton cihazları küçük, konforlu ve kolay kullanımlıdır. Görüşünüzde farkedilmeleri oldukça  zordur. Çoğu insan taktığınızı bile farkedemezler
Arkadaş ve Aile

Yakınınızın işitme kaybı olduğundan şüpheleniyorsanız, yardım için çok şey yapabilirsiniz.

İşitme Kaybı Aile ve Çevreyi de Etkiler

İşitme kaybı yaşayan kişi hayatında kaçırdığı bir sürü şey ile birlikte, bununla birlikte kızgınlık, bıkkınlık, rahatsızlık gibi duygular yaşaması çevresini de etkiler.

Kulak cihazımı almak istiyorsunuz, Bursa’da mı oturuyorsunuz?Kulak içi filtresi, Daha önce işitme cihazı kullandınız mı, kullandığınız işitme cihazından memnun değil misiniz?

İşitme cihazı, kulak arkası işitme cihazı, işitme cihazı nedir, bte işitme cihazı, işitme cihazı bte, işitme cihazı ıc,Kulak içi filtresi, işitme cihazı ııc, işitme cihazı mc, işitme cihazı ıtc, işitme cihazı ıte, işitme cihazı nedir, işitme cihazı mini bte,Kulak içi filtresi, işitme cihazı recever, işitme cihazı slim tüp.

kulak  İşitme cihazı, işitme cihazı nedir, kulak arkası işitme cihazı, bte kulak işitme cihazı, işitme kulak cihazı bte,Kulak içi filtresi, işitme kulak cihazı ıc, işitme kulak cihazı ııc, işitme kulak cihazı mc, işitme cihazı nedir, işitme cihazı ıtc, Kulak içi filtresi,işitme cihazı ıte, işitme kulak cihazı mini bte, işitme cihazı recever, Kulak içi filtresi,işitme cihazı slim tüp.

İşitme cihazı nedir ve Türkiye de satışı olan işitme cihazı markaları;

kemik tipi işitme cihazı, gözlük tipi işitme cihazı, sıemens işitme cihazı, anaton işitme cihazı, audibel işitme cihazı, helix işitme cihazı, earnet işitme cihazı, rexton işitme cihazı, signia işitme cihazı, a/m işitme cihazı, audio service işitme cihazı, phonak işitme cihazı, unitron işitme cihazı, hansaton işitme cihazı beltone işitme cihazı, resound işitme cihazı, intertone işitme cihazı, starkey işitme cihazı, audiofon işitme cihazı, widex işitme cihazı, coselgi işitme cihazı, ast işitme cihazı, loreca işitme cihazı, philips işitme cihazı, oticon işitme cihazı, bernafon işitme cihazı, maico işitme cihazı, sonic işitme cihazı, zound işitme cihazı dır.

İşitme cihazı tamiri yaptığımız markalar;

kemik tipi işitme cihazı, gözlük tipi işitme cihazı, sıemens işitme cihazı, anaton işitme cihazı, audibel işitme cihazı, helix işitme cihazı, earnet işitme cihazı, rexton işitme cihazı, signia işitme cihazı, a/m işitme cihazı, audio service işitme cihazı, phonak işitme cihazı, unitron işitme cihazı, hansaton işitme cihazı beltone işitme cihazı, resound işitme cihazı, intertone işitme cihazı, starkey işitme cihazı, audiofon işitme cihazı, widex işitme cihazı, coselgi işitme cihazı, ast işitme cihazı, loreca işitme cihazı, philips işitme cihazı, oticon işitme cihazı, bernafon işitme cihazı, maico işitme cihazı, sonic işitme cihazı, zound işitme cihazlarının tamiri yapılmaktadır.